Bo på Aspö

Oavsett om du är småbarnsförälder eller pensionär är Aspö en underbar plats att bo på. Vi har en fungerande infrastruktur med kommunikationer, skola och affär.

Aspö skola

Aspö skola är skärgårdsskolan där barn i åldern 1–11 år vistas i samma miljö. Här upplever barnen naturen med alla sina sinnen, deltar i filosofiska promenader och utvecklar sin matematiska förståelse med material från naturen. Helhetssynen kring barnet och grundläggande tankar kring begreppen dialog, hälsa och utomhuspedagogik utgör basen i verksamheten.

Läs mer på www.karlskrona.se/asposkolan

En utvecklingsgrupp har tagit fram Aspö utvecklingsplan där färjan, boende och skolan har lyfts fram för vidare arbete, läs mer om planen på utvecklingsgruppens hemsida

Aspöfärjan

Med Aspöfärjan tar du dig smidigt in till centrala Karlskrona. Under den 25 minuter långa turen har du en strålande utsikt över skärgården.

ICA Drottningskär

Affären är den naturliga mötesplatsen på ön. Här avhandlas diverse spörsmål och anslagstavlan erbjuder alltid intressant läsning. ICA Drottningskär har generösa öppettider och är dessutom ombud för Apoteket, Systembolaget och Posten.

Läs mer på www.icadrottningskar.se